www.zory.pl Sesję Rady Miasta Żory można oglądać na żywo na stronie internetowej: http://tvzory.pl/sesje-rady-miasta

Porządek obrad:

1. Otwarcie obrad.
2. Stwierdzenie prawomocności obrad.
3. Przyjęcie porządku obrad.
4. Przyjęcie Protokołu Nr XXXIV/2021 z sesji Rady Miasta.
5. Informacja Prezydenta Miasta na temat analizy oświadczeń majątkowych za 2020 rok złożonych przez pracowników Urzędu Miasta, kierowników jednostek organizacyjnych gminy, osoby zarządzające i członków organu zarządzającego gminną osobą prawną oraz osoby wydające z upoważnienia Prezydenta decyzje administracyjne.
6. Informacja Przewodniczącego Rady Miasta na temat analizy oświadczeń majątkowych za 2020 rok złożonych przez Radnych Rady Miasta Żory.
7. Informacja Wojewody Śląskiego na temat analizy oświadczeń majątkowych za 2020 rok złożonych przez Przewodniczącego Rady Miasta oraz Prezydenta Miasta.
8. Informacja Prezydenta Miasta Żory o stanie realizacji zadań oświatowych przez miasto Żory w roku szkolnym 2020/2021.
9. Rozpatrzenie spraw:
9.1. Zmian w budżecie miasta Żory na 2021 rok.
9.2. Zmian w wieloletniej prognozie finansowej miasta Żory na lata 2021-2035.
9. 3. Podatku od nieruchomości.
9. 4. Podatku od środków transportowych.
9 5. Określenia zadań z zakresu rehabilitacji zawodowej i rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych oraz wysokości środków przekazanych z Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych na realizację tych zadań w 2021r.
9.6. Nadania nowego statutu Miejskiemu Ośrodkowi Kultury w Żorach.
9.7. Wyrażenia zgody na zawarcie porozumienia z miastem Rybnik dotyczącego powierzenia zadania publicznego w zakresie zimowego utrzymania odcinka drogi wojewódzkiej nr 935 w granicach administracyjnych miasta Żory.
9.8. Przyjęcia „Programu ograniczenia niskiej emisji dla miasta Żory na lata 2022— 2025”
9.9. Przystąpienie do sporządzenia zmiany „Miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego miasta Żory” przyjętego Uchwała nr 244/XIX/16 Rady Miasta Żory z dnia 02.06.2016r., ze zmianą Uchwałą nr 449/XXXII/21 z dnia 29.07.2021r. dla terenu oznaczonego symbolem A7UC1.
9.10. Rozpatrzenia petycji złożonej w dniu 17.09.2021r.
9.11. Rozpatrzenia wniosku z dnia 30.08.2021r.
9.12. Ogłoszenia tekstu jednolitego Uchwały nr 158/XIII/15 Rady Miasta Żory z dnia 26 listopada 2015 roku w sprawie opłaty targowej.
10. Sprawozdanie Prezydenta Miasta z działalności za okres między sesjami.
11. Interpelacje, zapytania do Prezydenta Miasta oraz odpowiedzi na interpelacje i zapytania.
12. Sprawy różne, wolne wnioski.
13. Zamknięcie obrad.

www.zory.pl